HV-transport vinder Den Grønne Transportpris 2021

I 2021 blev HV-transport en af 3 vindere af Den Grønne Transportpris 2021, som blev uddelt i MCH Messecenter Herning af Danske Vognmænd og Jyske Finans. Med prisen fulgte 15.000 kr., som HV-transport valgte at fordoble og afsætte til plantning af træer lokalt.

HV-transport blandt Danmarks grønneste vognmænd

Med 2. pladsen – og kun overgået af Arla Foods som fik 1. pladsen – vandt HV-transport over flere store nationale transportvirksomheder, og indgår som en af landets grønneste vognmænd med deres initiativer for at fremme bæredygtighed og en mere klimavenlig retning inden for transportbranchen.

vinder-af-den-grønne-transportpris

Investering i Danmarks første tunge lastbil, der kører på biogas

Blandt HV-transports grønne initiativer er, at de som de første i landet har valgt at investere i en 50 tons tung lastbil (Scania G 410), der kører på biogas. Det er HV-transport og biogasproducenten Horsens Bioenergy Aps, der har indgået samarbejde om købet af lastbilen. Købet er blevet en realitet med støtte fra Vejdirektoratets klimapulje til omstilling af erhvervstransport.

Fordele ved biogas-lastbilen:

  • Biogas-lastbiler som denne er 100% CO2-neutrale
  • Støjer mindre end virksomhedens diesel-lastbiler
  • Har langt mindre partikelforurening
  • Stor køreglæde hos chaufførerne

 

Infografik omhandlende fordelene ved biogas lastbiler

90% af vognparken er blevet udskiftet til de mest energieffektive lastbiler

HV-transport har en effektiv og moderne vognpark med nyt og miljørigtigt udstyr. Således er 90% af vognparken over de seneste 2 år blevet udskiftet til EURO 6-norm lastbiler – de mest miljøvenlige lastbiler på markedet lige nu.

Desuden har virksomheden investeret i et nyt system, der skal minimere tomkørsel, lige som chaufførerne har været på kursus i effektiv og grønnere kørsel. Det er alt sammen med til at reducere CO2-udledningen og dermed fremme bæredygtigheden.

Infografik om vores energieffektive lastbiler

Fremtiden med den grønne omstilling

Den CO2-neutrale biogas-lastbil skal fungere som en slags test hos HV-transport. Lever biogas-lastbilen op til forventningerne, er det planen at investere i endnu 3 lastbiler som et led i som virksomhed at forbedre sit klimaaftryk.

Men vejen hen imod dette er ikke uden udfordringer. For som det er nu koster biogas-lastbilen ca. 200.000 kr. mere end sit diesel-modstykke. Desuden beskattes grøn biogas-brændstof 25 procent højere end fx diesel. Derfor er det vigtigt, at de rigtige rammebetingelser er til stede for at øge incitamentet og det økonomisk rentable i at investere grønt.

I de kommende år er målet, at man forsat vil være blandt de 3% mest klima-venlige vognmænd i Danmark, og derfor vil man investere løbende i nye grønne tiltag fremover.

Danmarks første biogaslastbil